Spolszczenia modów ME

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2017-05-24 14:18:53

Pottero
Administrator
Liczba postów: 9
WindowsChrome 58.0.3029.110

EGM – Expanded Galaxy Mod (do pobrania wersja próbna)

Zakres tłumaczenia: plik tekstowy liczący ok. 2,5 tysiąca komórek (stringów) o różnej długości (od jednego wyrazu do kilkuakapitowych wiadomości i opisów), dwa 20-sekundowe filmiki.

Postępy tłumaczenia:
Tłumaczenie pliku TLK (postęp: ~50%)
Opracowanie napisów do filmików
Wgranie napisów

Dużo nierzadko długich komórek, zawierających mejle, opisy itd. Często bardzo podobnych do siebie, różniących się jedynie szczegółami. Osoby, które zgłosiłyby się do tłumaczenia, muszą mieć świadomość, że jeśli trafią im się takie powtarzalne elementy, to praca będzie trochę nudna. Uprzedzam, że tłumaczenie będzie tym trudniejsze, że połowę zrobiłem już sam, więc mniej więcej wiem, o co chodzi. Dodatkowy tłumacz nie będzie miał takiego luksusu, chyba że grał już wcześniej z EGM po angielsku.

====

Stąd można pobrać częściowo przetłumaczone spolszczenie do wstępnych testów. Najbardziej zależy mi na osobach grających postacią kobiecą, żeby sprawdziły, czy mejle wyświetlają właściwe formy. Dodatkowo, czy nie trzeba dorobić dla kobiet czegoś, co przeoczyłem.

Tutaj krótki filmik z fragmentem tłumaczenia: https://www.youtube.com/watch?v=VmLgozEfsZQ

#2 2017-06-14 07:14:42

Jack_Aqab
Użytkownik
Liczba postów: 1
WindowsChrome 58.0.3029.110

Odp: EGM – Expanded Galaxy Mod (do pobrania wersja próbna)

Nigdy nie grałem w EGM-a po angielsku, także tłumaczenie może mnie przerosnąć, ale może mogę pomóc w testowaniu całości [dblpt]) Lub przetłumaczyć jakieś krótsze linijki tekstu nie wymagające znajomości całego moda.

#3 2018-02-05 14:13:32

Skipi07
Użytkownik
Liczba postów: 1
WindowsChrome 63.0.3239.132

Odp: EGM – Expanded Galaxy Mod (do pobrania wersja próbna)

Skończyłem Tłumaczenie moda na podstawie udostępnionej części. Pasowałoby to teraz jeszcze sprawdzić przez kogoś i wrzucić na Nexusa.

TLK i XML

Wiadomość dodana po 36 min 25 s:
coś link nie działa. Podaję nowy:
TLK i XML

Tłumaczenie jest stworzone dla obu płci.

Ostatnio edytowany przez Skipi07 (2018-02-05 14:23:19)

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum